Želim život

Kao i svake godine i ovog 18. prosinca, Zaklada Ana Rukavina će održati tradicionalni, 13. po redu, božićni koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
Koncert se održava u sjećanje na našu Anu i dvanaest godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom ovih dvanaest godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.
Koncert za dvanaest godina Zakladinog rada i ove godine organiziramo u suradnji s našim medijskim partnerom NOVA TV, a podršku će, kao i svih ovih godina, svojim nastupom dati brojne zvijezde hrvatske estrade: Psihomodo Pop – official, Toni Cetinski, Indira Forza, Domenica, Maja Šuput, Zeljko Bebek, detour, Franka, Begini, GRUPA VIGOR, Zaprešić Boys, Marko Kutlić, Lidija Bacic Lille i Nives Celsius.
Kako bi u ovoj humanitarnoj akciji i koncertu Želim život uživali svi građani, Nova TV omogućit će izravan prijenos s početkom u 21 sat.

Od početka rada Zaklade Ana Rukavina, uz pomoć dobrih ljudi diljem Lijepe naše, proširili smo Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 61.000 potencijalnih darivatelja. Zahvaljujući zalaganju Zaklade Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 98 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad petero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Od 1. prosinca do 31. prosinca, pozivima na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom, možete pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavi (cijena poziva 5,00 kuna + PDV).