Reci da i spustit ćemo sjedala

Veliki tulum Osamdesete u Zagrebu uz koncert grupe„Neki to vole vruće“ Live 24.11.2018 Metropolis Club

Teška vremena pjevalo se tada pateći zbog ljubavi, punili se diskači, a furke i zurke raskošno se kreirale u bojama, dužinama i stilovima. Obleke su podnosile sve, a krpalo se sa posuđenim sakačima od staraca, kožnjacima, košuljama zavrnutih rukava. Bilo je fora da sve strši pa se trošila tona gela na ježeke. Bilo je to top doba za izlaske, live svirke i doba velikih koncerata, odlične mjuze koja i dan danas puni klubove. Plesalo se po Kulušiću, Benu, Saloonu, Lapu i Studentskom, a popularna 101-ca brujala je na svakom ćošku!

Horde ekipa izlazilo je van, družilo se, a iste te ekipe upotpunjene sa mlađim naraštajima ljubiteljima ovog razdoblja još nije stala sa dobrom vibrom i zabavom.

Stoga je ekipa Metropolisa zajedno sa ekipom iz Osamdesete u Zagrebu odlučila napraviti tulum koji će vas prebaciti u doba odličnih druženja i odlične muzike.

Uz oblije domaćih i stranih hitova 80-tih koja će vas na tren vratiti na plesne podije poznatih zagrebačkih diskača iz tog vremena, atmosferu će dodatno začiniti tadašnji vladari pop urbanog zvuka- band „Neki to vole vruće“!

Silvestar Dragoje – Šomi i Miroslav Stanić – Đimi, 1984. osnovali su duet Neki to vole vruće.
1984. nakon odsluženog vojnog roka, Šomi susreće Đimija, prijatelja iz ranog djetinjstva te s njime osniva NTVV i od tada se počinju profesionalno baviti glazbom kao solisti i autori glazbe u NTVV. Početak njhove suradnje obilježila je njihova prva demo snimka koju snimaju 1984., a Albert Papo, jedan od tadašnjih vlasnika discoteque Saloon sugerira im da se nazovu Neki to vole vruće, što i prihvaćaju. Urednici tadašnjeg Jugotona nakon preslušavanja njihovih prvih demosa, nude im snimanje prvog albuma N.T.V.V. koji snimaju 1985. kada su pjesmama ‘California’ i ‘Teška vremena’ napravili pravi skok na tadašnje muzičke ljestvice, da bi sa singlom ‘Jeans generacija’ ujedinili poklonike urbanog pop zvuka. I danas njihova energija nije nimalo pala i mogu se pohvaliti sa odličnim live nastupom. Dovoljno je da se Šomi i Đimi pojave na pozornici, pa da krene ples uz ‘Teška vremena’, Bojler’, ‘Reci da’, Medu moj i šećeru’ i ‘Californiu’ . Iz popisa pjesama odmah je jasno da će poznati dvojac koji je doslovno žario i palio osamdesetih uz obilje dobrog zvuka 80tih napraviti tulum za pamćenje!