U Zagrebu najbolja je bila Dora Mihaljević, a u Koprivnici Olivera Šćrbak

Sisak Janafovci nastupali na plivačkom mitingu Mladost i kupu Koprivnice
Ovogodišnji 46. međunarodni plivački miting ‘Mladost 2018’, ujedno i druga postaja HEP GRAND PRIX natjecanja HPS-a u sezoni 2018/19, održao se u subotu i nedjelju, 10. i 11. studenog na bazenu PVC Mladost. Na natjecanju je nastupilo 420 plivačica i plivača iz 42 kluba iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
 
Plivački klub Sisak JANAF nastupio je sa 8 plivačica (Nola Brnad, Paulina Kušan, Nika Pancirov, Jana Pavičić, Lorena Bilušić, Sara Kirin, Dora Mihaljević, Ema Viljevac) i 2 plivača (Matija Jurišić i Goran Vujić). Ukupno u 40 nastupa u kvalifikacijama plivačice i plivači PK Sisak JANAF-a isplivali su 14 osobnih rekorda i imali 5 nastupa u finalnim utrkama u popodnevnim programima. U finalima su nastupile Dora Mihaljević i Ema Viljevac.
 
Dora Mihaljević je nastupila u A finalu na 400m mješovito i osvojila srebrnu medalju u konkurenciji mlađih juniorki, na 200m mješovito nastupila je u B finalu i također osvojila srebrnu medalju u konkurenciji mlađih juniorki i na 100m mješovito imala je nastup isto u B finalu.
Ema Viljevac je u dvije discipline imala nastupe u C finalu, na 100m mješovito i 50m leđno.
 
– Ovo nam je bilo predzadnje natjecanje prije državnog prvenstva na 25m bazenu krajem godine u Rijeci. Za dva tjedna očekuje nas nastup na regionalnom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine koje će se po prvi puta održati u Vukovaru i to će nam biti posljednja prilika za isplivavanje limita za nastup na Prvenstvu Hrvatske. – rekli su trener Marko Milatović i pomoćni trener Luka Pereković, koji su bili u pratnji plivača tijekom njihovih nastupa u Zagrebu.
 
U subotu, 10.studenog u Koprivnici je održano 9. po redu plivačko natjecanje Kup grada Koprivnice, na kojem je između 380 natjecatelja iz 13 hrvatskih klubova nastupilo i četrdeset i troje plivačica i plivača PK Sisak Janaf (Katarina Tominac, Marta Somić, Mia Posavec, Andrea Šapina, Sara Balen, Tea Boltužić, Lana Milajčić, Elena Jovev, Izabela Gulan, Eva Mia Franić, Irma Petrović, Dunja Matić, Dora Dejanović, Vlatka Panjković, Saša Borovnjak, Ema Harčević, Marija Čop, Antonia Buić, Antonia Šapina, Hanna Šarko, Olivera Šćrbak, Mislav Lerotić, Marko Đaić, Borna Biga, Lovro Škrljac, Grga Novak, Vito Antolić, Tin Bunarđija, Leo Jurišić, Kristijan Starjački, Jan Turković, Dominik Gregorek, Jakov Carek, Gabriel Vlahinić, Nicolas Blažević, Luka Trkulja, Marko Petak, Luka Roksandić,  Matija Kraljević, Anteo Kokić, Gregor Stojanović, Ivan Mitar i Mario Maričević), koji su ukupno osvojili 17 medalja (8 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane).

 
Najuspješnija je bila plivačica Olivera Šćrbak koja je u kategoriji mlađih juniorki  doplivala do četiri zlatne medalje u disciplinama 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno i 100 slobodno te jedne srebrne medalje u diciplini 50 prsno. Osvojila i pehar za plivačicu s isplivanim najvrijednijim rezultatom natjecanja.
 
U kategoriji mlađih juniora pet medalja osvojio je Ivan Mitar. On je bio najbrži u disciplini 100m slobodno dok je srebrne medalje osvojio je u disciplinama 50 slobodno, 50 leptir i 50 leđno. U disciplini 50 prsno Ivan je osvojio brončanu medalju. U kategoriji kadeta Mario Maričević doplivao je do četiri medalje. Zlatne je osvojio u disciplinama 50 slobodno i 100 slobodno, srebrnu medalju je osvojio u disciplini 50 leptir, a za disciplinu 50 leđno nagrađen je brončanom medaljom. Kod kadetkinja Marija Čop osvojila je dvije medalje,  zlatnu  u disciplini 50 prsno i brončanu  u disciplini 50 leđno. Kadet Matija Kraljević osvojio je brončanu medalju u disciplini 100 slobodno. Plivači su bili u pratnji trenera Amele Botonjić, Hrvoja Petrovića i Dejana Rukljača.
 
PK Sisak Janaf za 1. prosinca najavljuje održavanje svog tradicionalnog mitinga Sisak mali, Memorijala Miriana Vasilj.