Provalnici pokrali Segestinu školu nogometa

Autor: Marjan Gašljević

Sisak, 1. ožujka 2024. – U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene su i uništene lopte i druga oprema za rad s djecom, procijenjene vrijednosti 25 tisuća eura. Provalnici, koji su, očito, dobro poznavali teren, polomili su metalne prečke ispod tribina, uvukli se u spremište, a zatim provalili i u pojedine zaključane bokseve u kojima je bila spremljena trenažna oprema. Na ovaj sramotan čin vrlo ružno svjetlo baca činjenica da su preostale lopte i opremu, koje nisu odnijeli – provalnici probušili, polomili i ostavili u spremištu. Ta se oprema koristila isključivo za rad s preko 250 djece iz škole nogometa HNK Segesta.

Policija ne bi trebala imati problema s pronalaskom počinitelja budući da se radi o vrlo specifičnoj sportsko trenažnoj opremi velike vrijednosti. Nestali su setovi kapica za označavanje prostora, ljestve za koordinaciju, setovi čunjeva, ali i lopte koje su namijenjene radu s djecom.

„Ova provala ima isključivo zlu namjeru prema našoj školi nogometa i našoj djeci. Nestala je i uništena oprema koju smo godinama skupljali kako bi stvorili što bolje uvjete za rad s najmlađim uzrastima nogometaša. Šokiran sam i ne mogu shvatiti to zlo koje nam je netko napravio“, kazao je Dalibor Sanader, voditelj Škole nogometa HNK Segesta.

Policija je, nakon prijave, obavila očevid i započela kriminalističko istraživanje.

U ovom našem Sisku više me ništa ne može šokirati. Imali smo nedavno situaciju da su “kadrovi” ostavljali parkirane automobile na ulici koju je ujutro trebalo asfaltirati samo da bi omeli i usporili radove. Poslije prijave policija je poduzela mjere pa automobili više nisu parkirani jedino ne znam da li su kažnjeni za parkiranje dobili “naknadu” od naredbodavca za plaćanje kazne. Ovo mi isto tako smrdi na ružnu namjeru “odabranih” i neće me čuditi ako nikada ne doznamo imena štetočina, jer su iz “viđenih” obitelji, koje su napravile ovaj, zbilja odvratan, čin. Čin nasrtaja na djecu koja treniraju u našoj “Staroj dami” na koju smo tako ponosni. Da li će sutra isti ti “odredi” tući i djecu na sportskim borilištima kojima upravljaju njima “nepoćudni? Osobno sam zgrožen ovim vandalskim činom i osuđujem sve koji se ne libe, radi sitnih političkih interesa, dijeliti našu djecu na one i “one”.

Ne smetnimo s uma, djecu dijele i uče odrasli.

Fotografije: Izvor HNK Segesta