LUCKY DAY BAND – zvijezda koja jasno sjaji na glazbenom nebu

Autorica: Maja Šiprak

Postoji više razloga zašto danas pišem o Lucky day bendu,  iako glazbena scena obiluje mnogim bendovima koji traže svoje mjesto pod suncem.

Uoči desetog rođendana razgovarala sam sa njegovim idejnim začetnikom  Davorom Keranovićem, koji je ujedno i frontmen benda.

Davor navodi kako je LUCKY DAY BAND nastao u jesen 2014. godine u Zagrebu i na klupskoj sceni  pojavljuje se sa programom pod nazivom SVI, MARŠ NA PLES koji podrazumijeva BALKAN POP ROCK EX YU hitove, koje i danas vrlo uspješno izvode po mnogim zagrebačkim klubovima ali i diljem Hrvatske.

Kad su Teška vremena,  a ti pojačaj  Program tvog kompjutora, možda ipak  Sunce uzalud sja, dok je Par godina iza nas, a Jedina moja je davno zaboravljena, svi tražimo Mjesto za mene, susjede Malo pojačaj radio, jer Samo jedan dan i Gdje si u ovom glupom hotelu – dobijete niz pjesama, odnosno dobrih starih hitova, na koje se tijela sama gibaju i noge ne mogu ostati bez ritma.

Naprosto energija koju momci donose na pozornicu,  svirajući bez dosadnih predugih stanki,  nižući dobre stare hitove bez prestanka, bend postaje klupska atrakcija kojoj se uvijek iznova i iznova vraćaju oni koji ih jednom čuju.

Svemu rečenom poseban pečat daje Davorov osebujan vokal, kojim nas uvlači u jedan emotivan retro svijet, usudila bih se kazati u ona dobra stara vremena,  kad su upravo hitovi koje izvodi bili slušani i izvođeni što po klubovima, što po radio postajama,  a živa svirka bila više vrednovana.

S pojavom COVID 19,  band se  vrijedno zatvorio u studio i snimio svoj prvi nosač zvuka pod nazivom „EX“, kojim je ujedno obilježio dotadašnji rad sviranjem obrada domaćih hitova, u izdanju Croatia records/Spona. Ujedno su i prvi bend koji je snimio takav tip albuma u Hrvatskoj i šire.

Paralelno sa spomenutim, bend vrijedno radi na svojim pjesmama koje su također obojane pop rock zvukom sa raznim primjesama etno ili ska ritmovima .

Naime uoči desetog rođendana benda, odnosno početkom 2024. godine  u Croatia Recordsu  izlazi njihov nosač zvuka imena POSLJEDNJI HIT LJUBAVI.  Pjesme su namjerno i tematski ljubavne i govore o realnim životnim stvarima i doživljajima ljubavi. Na nosaču zvuka zastupljeno je  9 pjesama, od balada do žestokih ritmova. Tekstove pjesama uglavnom potpisuje Davor Keranović, neke su plod suradnje sa basistom Igorom Flajharom, dok se aranžmanima  uglavnom bavi Davor.

Svakako je za napomenuti da svih ovih godina bend ima istu postavu: Marijo Jakopović – bubnjevi, vokal;  Igor Flajhar – bas, vokal;  Saša Cindrić – gitara, vokal;  Silvije Žigulić – klavijature, vokal; Davor Keranović – vokal; i od  2022. godine pridružuje im se Željka Horvatić kao ženski vokal.

Na kraju Davor kroz osmjeh ističe kako je smisao cijele ove priče i djelovanja benda, okupiti što je  moguće više ljudi bez obzira na background, vjerski, nacionalni ili  politički. Glazba je način  života!  Glazba je ono što doprinosi druženju  ljudi, širenju humanosti i naprosto uživanju u daru poklonjenog nam života.  Sreća! Hvala svima!

Čestitamo bendu na novom nosaču zvuka, neka sretno i uspješno širi dobre zvukove širom Galaksije i želimo još mnogo mnogo dobrih svirki na radost svih poklonika ovog sjajnog benda, kao i onih koji će to tek postati.

Topla preporuka, potražite klub u kojem već ovog vikenda sviraju, a do tada poslušajte priložene spotove.