Umirovljeničke taktike

Autor: Marjan Gašljević

Interes mi privuče neobičan naslov na nekom od bezbrojnih hrvatskih portala: „Umirovljenici imaju ingenioznu taktiku: Ne napadaju HDZ, već oporbu koja o ničemu ne odlučuje.“

Obično popizdim kada si netko priušti pravo govoriti „u ime svih branitelja“ što je standardna praksa, a sada se, eto, „netko“ sjetio govoriti i u ime umirovljenika. U niti jednoj situaciji, ma tko to i što govorio ne govori u moje ime.

Umirovljenici su najvjernije HDZ-ovo biračko tijelo i to im je sva taktika kako običnih penzića, a još više njihovih uvlakačih, samozvanih tzv. lidera. Dok ta, socijalističkim manirima indoktrinirana populacije, kojoj, usput, i sam pripadam ne “ode” prirodnim putem u Hrvatskoj se neće ništa mijenjati (ako do tada u njoj ostane itko radno sposoban, osim stranačkih uhljeba). Njima da vladajući i ukinu mirovine glasovali bi isto nešto kao drogirani i napušeni navijači kojima je isto dao im pivo ili drmnuo pendrekom Tako da je i ovo bacanje mrvica u vidu “usklađivanja mirovina” samo bezvezan trošak svim poreznim obveznicima.

Tih nekoliko likova koji se vole predstavljati kao predstavnici “svih” umirovljenika već godinama tepu neku priču, a, tu i  tamo, neki se od njih i uvali u neku poziciju kao nagradicu za svoju bezuvjetnu potporu vladajućim.

Većina umirovljenika je svoje mirovine zaradila rintajući u onom rado zvanom „mračnom sustavu“. Tu, naravno, ne pripadaju oni sretnici svrstani u 18 grupa koji svoje mirovine primaju na osnovu posebnih propisa. Neki su od njih ta primanja, recimo, „zaradili“, a mnogi, bome nisu, tuga i jad je u tome što se njima novac isplaćuje iz sume koju su zaradili oni koji su radili. E, tu je dio hrvatske raje zajebao jednu staru poslovicu, „tko radi ne boji se gladi“. Možda na tragu te naslovnice nastane nova poslovica: „Tko gladi, ne mora da radi.“

Napadati hrvatsku oporbu je, pak, posao na razini izgradnje drvene peći. Otužno je što je i te beskorisne likove netko izabrao, najčešće oni koji rade misleći da će svojim izborom uspjeti promijeniti bar nešto.

Grbin, kažimo, svojom političkom iskrom ne bi mogao zapaliti ni na ovoj vrućini osušen stog slame, a njegov odbjeglica Davorko isti taj stog ne bi zapalio n s šibicama. Ostali, hm, ostali još uvijek uglavnom ratuju. Jebo vas rat, njega se ne sjećamo ni mi koji smo itekako u to vrijeme najebali. Možda nada postoji u tzv. „zelenoj politici“? Ma koja nada kada u toj ekipi svatko svira svoje note. Zar Zagreb nije jedinstven dokaz tomu?

Neki su dan kod jedne bakice od 77 godina našli arsenal oružja. Povedi nas, bako, s grabljama i vilama, štakama i u kolicima, da rastjeramo i oporbu i poziciju, preuzmemo vlast i s ostacima ostataka odemo u tri p. m.

Lijepo zvuči 8,42% usklađene mirovine od 1. srpnja. Moja će drugarica s 33 godine trgovačkog staža inkasirati cijelih 24 eura ali će, za to, bitanga koja je status RVI dobila „jer se ogrebao na čavao bjesomučno ganjajući neprijatelja“ s nekoliko godina radnog staža dobiti 90 eura.

Stoga, dragi kolege umirovljenici, napadajte sve koji su opozicija vlasti, a vlast će to znati prepoznati i nagraditi. Možda, opet, smanje PDV na pogrebnu opremu?