Raspisan Javni natječaj za književnu nagradu ”Korzo slova”, za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije 2023.

Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”,
Rok prijave: 15. srpnja 2023.

 

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije
raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za književnu nagradu ”Korzo slova”,
za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije 2023.

 

Propozicije natječaja:

 1. Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji koji dosad nisu stekli punu književnu afirmaciju članstvom u Društvu hrvatskih književnika DHK ili Hrvatskom društvu pisaca HDP. Osnovni cilj natječaja je otkriti, promovirati i uključiti u književni život kvalitetne i nedovoljno poznate autore s područja Sisačko-moslavačke županije.
 2. Nagrada se sastoji od priznanja, istoimene skulpture ”Korzo slova”, rad akademske kiparice Irene Škrinjar i tiskanja nagrađene knjige.
 3. Natječaj je otvoren za sve književne žanrove: poezija, haiku poezija, aforizmi, zbirke priča ili eseja, novele, romani, putopisi, drame…
 4. Knjige koje se ubrajaju u kategoriju stručne literature (razni priručnici, udžbenici, leksikoni, magazini…), monografije, kuharice, stripovi isl. nisu predmet ovoga natječaja.
 5. Natječaj je javan. Svaki autor prijavljuje se punim imenom i prezimenom. Uz prijavu se u zasebnom Word dokumentu treba nalaziti kratki biografski zapis (najviše do deset rečenica), adresa stanovanja te kontakt e-mail i broj telefona ili mobitela.
 6. Tekstovi i traženi podatci šalju se isključivo elektronskim putem na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com, zaključno do 15. srpnja 2023. godine.
 7. Tekstovi uvršteni u knjigu trebaju biti napisani hrvatskim književnim jezikom ili na jednom od hrvatskih dijalekata, otipkani na računalu u programu Microsoft Office Word (obavezno u jednom, zajedničkom Word dokumentu), oblik slova Times New Roman, veličina slova 12. Svaka sljedeća pjesma, priča ili npr. poglavlje romana obavezno mora počinjati na novoj (sljedećoj) stranici.
 8. Svaki autor može prijaviti samo jednu neobjavljenu knjigu.
 9. Ne postoji dobno ograničenje prijave na natječaj.
 10. Prihvatljivo je ako je dio tekstova uvrštenih u knjigu ranije objavljen u književnim časopisima, na književnim portalima ili na društvenim mrežama.
 11. Nije prihvatljivo ako je bilo koji dio uvrštenih tekstova objavljen u prethodnim, samostalnim knjigama autora koji se prijavljuje na natječaj. Ako se radi o dramskom tekstu, uvjet je da isti nije javno izveden pred publikom.
 12. O nagradi će odlučiti tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Siniša Matasović i Tihana Petrac Matijević.
 13. Finalisti natječaja bit će javno objavljeni najkasnije do 1. rujna, a pobjednik najkasnije do 1. listopada 2023. godine.
 14. S pobjednikom/com natječaja Društvo hrvatskih književnika će prije realizacije knjige usuglasiti sve detalje oko objave i potpisati ugovor.
 15. Tisak knjige, promocija i javna dodjela priznanja i skulpture očekuje se u prosincu 2023. godine.
 16. Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.
 17. Za sva pitanja i moguće nejasnoće, zainteresirani autori mogu se obratiti na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com ili na broj mobitela: 091 577 0112.

Natječaj i realizacija nagrade u 2023. godini provode se uz potporu Sisačko-moslavačke županije.

 

U Novskoj, 1. ožujka 2023.

Predsjednik Ogranka DHK SMŽ,
Siniša Matasović