„Mi smo jači i od sudbine“

Autor: Marjan Gašljević

Hokejaška utakmica IHL lige između KHL Sisak i CTS Zagreb u Ledenoj dvorani u Sisku pored hokejaške igre ponudila je i jednu humanitarnu notu koja je, možda, važnije i od samog rezultata utakmice. Naime, na tragu ideja američke hokejske lige „teddy bear toss“ i danas su vrijedni ljudi KHL Sisak pozvali ljubitelje hokeja i svoje navijače da „dovedu svoje plišance na utakmicu“. Donijete plišance gledatelji su bacali na led poslije prvog gola kojeg je zabila domaća momčad. Gledalište je „eksplodiralo“ već u 4-toj minuti kada je Malenica doveo domaću momčad u vodstvo. Na led su poletjele stotine plišanaca svih veličina koje su s leda sakupili igrači KHL Sisak mlađih uzrasta, a igračke su namijenjene za bolesnu djecu koja se liječe u OB Sisak, a po količini biti će dostatno i za druge bolničke ustanove.

Na žalost mrljicu na ovu akciju bacile su pritužbe gostujućih igrača „zbog bacanja predmeta na teren“ makar su bili upoznati s akcijom. Pored ovog događaja gorak okus ostavila je i teška ozljeda igrača KHL Sisak broj 24 Ivana Puzića na kojeg je krajnje nesportski s leđa palicom nasrnuo gostujući igrač broj 6 Kramarić da bi za ovaj „krvnički“ faul zaradio samo 2 minute isključenja dok je nesretni Puzić završio na sisačkoj hitnoj zbog ozljede kralježnice.

Sama utakmica pružila je dobar hokej ravnopravnih momčadi u kojoj su igrači CTS prljavštinama i stalnim provokacijama pokušavali isprovocirati incidentne situacije u kojima su im, već viđeno, suci išli laganini na ruku. CTS je, za one koji ne znaju, praktički hrvatska hokejaška reprezentacija sastavljena od igrača zagrebačkih klubova koji sami nemaju resurse za natjecanje u međunarodnoj IHL ligi pa je Hokejaški savez prigodno napravio presedan dopustivši da se ovaj „instant“ sastav natječe u kazanoj ligi. Svakog tko voli hokej sigurno ne raduje takva činjenica jer bez prave i zdrave natjecateljske konkurencije u Hrvatskoj nema ni jakog kluba ma kako se zvao, a niti konkurentnog hokeja. Da li ćemo hrvatski hokej ovakvim razmišljanjem svesti na igru dnevnicama, putovanjima i praznim tlapnjama grupice tzv. „hokejaških djelatnika“?

KHL Sisak utakmicu je dobio rezultatom 6:5 poslije boljeg izvođenja kaznenih udaraca (penala) dok je regularni dio utakmice završen rezultatom 5:5 iako je KHL Sisak vodio s 4:1 da bi se ponovilo „staro pravilo“ u kojem su igrači KHL Sisak, kao i mnogo puta do sada, nasjeli na grubosti i provokacije protivnika, pa da, umjesto da utakmicu privedu kraju igrom s kojom su došli do tog rezultata ušli u bespotrebno „divljanje“ u kojem su bili, uz blagu sudačku pripomoć, dovedeni u situaciju „spašavanja“.

Za KHL Sisak golove su postigli: 4′ – Malenica, 9 i 57′ – Bezuk, 34 i 65′ – Dobrić, 38′ – Ličina.

Za CTS golove su postigli: 27 i 57′ – Mikulić, 39′ – Kramarić, 40′ – Pleško, 42′ – Smolec.

Za KHL Sisak nastupili su: Anderson, Batnožić, Bauer, Baždar, Bezuk, Bujger, Čanić, Dobrić, Jarčov, Komljenović, Kralj, Krikšić, Ličina, Lulić, Malenica, Puzić, Schovanek, Selitaj, Vragolović, Wilk, Zlatar. Trener: Dejanović.

Za CTS nastupili su: Janjatović, Ružić, Brenčun, Dimitrijević, Fičur, Digula, Guimont, Hanžek, Jarčov, Jović, Kegalj, Kramarić, Kramarić, Mikulić, Novotny, Pleško, Smolec, Vedlin. Trener: Kolombo.

Ovim putom Ivanu Puziću želim brz oporavak bez posljedica, a svim hokejašima, hokejaškim djelatnicima i zaljubljenicima u hokej više sporta a manje onog što u sport ne pripada.