Izložba Smiješna strana arheologije u Galeriji AMZ

U četvrtak 8. prosinca 2022. u Galeriji AMZ (Zagreb, Pavla Hatza 6) otvorit će se izložba SMIJEŠNA STRANA ARHEOLOGIJE. Izložba koristi 15-tak predmeta iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, ali ih predstavlja na drugačiji, nekonvencionalan i humorističan način. Na dan otvorenja, 8. prosinca, od 12 do 18 sati, posjetitelji će se moći družiti s autorima izložbe. napraviti vlastiti arheomem i glasati za najbolje. Izložba ostaje otvorena do 17. prosinca 2022., a ulaz za posjetitelje je besplatan.

Priče na izložbi Smiješna strana arheologije predstavljene su ne samo kroz opis predmeta koje ih prate, nego i putem meme-ova, za koje se autori nadaju da će zabaviti publiku. Mnogi se možda pitaju i što je meme? Odgovor na to pitanje možete također pronaći na izložbi, ali ono što se može zasigurno reći je da se radi o jednom od najpopularniji vidova komunikacije u današnje digitalno doba.

Na dan otvorenja 8. prosinca, od 12 do 18 sati,  svi punoljetni posjetitelji će uz prigodno piće imati priliku porazgovarati s autorima uz razgled same izložbe. Također imat će mogućnost napraviti vlastiti arheomeme te glasati za najbolji sa same izložbe.

Autori izložbe: Porin Šćukanec Rezniček, Nina Gostinski