Predstava ‘Kutija’ Dramskog studija Tirena u Teatru na Trešnjevci

U petak, 18. i 25. veljače 2022. u 20 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka studentska dramska grupa Dramskog studija Tirena izvest će predstavu “Kutija” pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Maje Sviben.

Predstava “Kutija” nastala je metodom skupno osmišljenog kazališta te je polaznicima srednjoškolskih i studentskih dramskih grupa Teatra Tirena ponudila mogućnost da se osvrnu na trenutne okolnosti i pretvore ih u fikcionalni svijet – svijet apokaliptične pustoši u kojem je za preživljavanje potrebna solidarnost i pokušaj stvaranja zajednice. Taj se svijet možda već dogodio, možda se još nije dogodio, a možda se nikad niti neće dogoditi, no pokušali smo motive iz mita o Pandorinoj kutiji (koji je bio jedna od polazišnih točaka rada) rastvarati i uklapati u recentna događanja, bavili smo se strahovima, željama, nadanjima, a u konačnici smo konstruirali ne samo novu priču na temelju mita, nego i stvorili predstavu koja je jednako nepostojana kao i svijet koji nas okružuje.

Izvođači:
Ana Glamuzina, Ana Topić, Antonia Belančić, Hana Delić, Klara Mikolaci, Klara Mišković, Lara Podhraški, Matea Mandić, Rebecca Frangen, Tia Gebauer, Veronika Fišter, Filip Humski, Leon Jureša, Viktor Grabar

Cijena ulaznice: 20 kuna

Prodaja ulaznica sat vremena prije predstave.

Rezervacije na tnt@cekate.hr