U ZKM-u kupiš dvije a dobiješ tri (ulaznice)

Zagrebačko kazalište mladih nastavlja sa svojim akcijama pogodnosti za posjetitelje. Ovaj puta imaju posebnu ponudu za dvije svoje predstave.

KUPI DVIJE ULAZNICE, TREĆU TI POKLANJAMO

Za izvedbe Mladež bez Boga 11. i 12. svibnja te izvedbe Huddersfield 15. i 16. svibnja  uz promo kod ZKM kupite dvije ulaznice po 45 kuna, a treću ćemo vam pokloniti.

Prilikom kupovine ulaznica u našoj web trgovini u košaricu spremite tri ulaznice. Prilikom plaćanja kliknite “Imam promotivni kod” i upišite kod ZKM; automatski će vam se obračunati popust na dvije ulaznice koje plaćate po cijeni 45 kuna, dok će vam treća biti označena kao besplatna.

 

MLADEŽ BEZ BOGA

Redatelj: Borut Šeparović

Izvedbe: 11. i 12. svibnja

Mladež bez Boga je nimalo uljepšana slika generacije mladih koji odrastaju među nama i uz nas u bešćutne ljude ogrezle u profit te nasilje industrije videoigara, s vjerom u kibernetski prostor i smrt. Današnja mladež priprema se na neku drugu vrstu rata u kontekstu STEM-revolucije kojom neoliberalni kapitalizam na velika vrata prodire u odgojno-obrazovni sustav, iz kojeg izbacuje humanističke predmete i oblikuje novu radnu snagu za tržište rada te promiče natjecanje koje nam preostaje kao jedini oblik međuljudskih odnosa. Pojam battle royal, masovne bitke u kojoj samo jedan preživljava preselio se iz svijeta videoigara u našu stvarnost dok se mi u malograđanskoj maniri pasivnih promatrača čudimo “kamo ovaj svijet ide?” Vrijeme je da se zapitamo: odgajamo li heroje ili stvaramo antiheroje?

KUPI ULAZNICE

 

HUDDERSFIELD

Redatelj: Rene Medvešek

Izvedbe: 15. i 16. svibnja

Huddersfield donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže svoje mjesto pod suncem. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. „Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano“ – u toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan ali nevjerojatno porozan, svijet ovog iznimnog komada o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom. Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Mateo Videk, Ugo Korani te Tina Orlandini, a izvrsne su uloge dali i dugogodišnji članovi ZKM-ovog ansambla Damir Šaban i Filip Nola.

KUPI ULAZNICE