Izvanredne izvedbe predstave ‘Neprijatelj naroda’ u ZKM-u

0

IZVANREDNE IZVEDBE:

“NEPRIJATELJ NARODA”

POPUST NA ULAZNICE

Izvanredne izvedbe predstave Neprijatelj naroda održat će se 21, 23. i 24. ožujka. Rijetka je prilika da su ulaznice za ovu predstavu dostupne odmah, stoga iskoristite mogućnost.
Dodatno, osigurali smo vam i popust putem promo koda: prilikom plaćanja ulaznica u ZKM internetskoj trgovini kliknite na “Imam promotivni kod”, upišite NN3 i platite pojedinačnu ulaznicu 45 kuna.

21. ožujka 2021.

KUPI ULAZNICE

23. ožujka 2021.

KUPI ULAZNICE

24. ožujka 2021.

KUPI ULAZNICE

 

Kao jedan od najvažnijih klasika dramske literature, Neprijatelj naroda spada u one naslove koje je vrlo lako dovesti u vezu s našom suvremenom svakodnevnicom.

Nakon što otkriva da je zbog zagađene vode kupalište koje prehranjuje čitav grad izvor zaraze među posjetiteljima, doktor Thomas Stockmann kreće u bitku za ono što drži javnim interesom – popravak vodovoda. Neočekivano, ne nalazi sugovornika, istomišljenika, tu javnost za čiju se dobrobit zalaže. Pitanje koje se nameće jest tko konstruira javno mišljenje?

Dramaturški i izvedbeni postupak redatelja Ivana Penovića izrazito je otvoren za različita upisivanja u prostor dramaturgije klasičnog komada poput Ibsenovog, pri čemu je njegovo čitanje klasika istovremeno i dijalog s jednim od temelja dramske literature, ali i njegova hrabra interpretacija, koja u svom izrazu slijedi sve one elemente svježe zaigranosti i ludizma koji su elementi Penovićeve kazališne poetike.

U predstavi glume: Jasmin Telalović, Anđela Ramlja, Pjer Meničanin, Adrian Pezdirc, Frano Mašković, Ugo Korani, Ewelina Pankowska, Jan Sobolewski, Jerzy Nasierowski, Tenzin Kolsch, Claudia Korneev

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here