Podjela besplatnih ulaznica za razgled izložbe ‘51000 Balthazargrad’ u Noći muzeja u Rijeci

U petak, 29. siječnja 2021.g. u sklopu manifestacije „Noć muzeja” besplatno će se moći razgledati iznimno popularna izložba „51000 Balthazargrad“, koja je kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Izložba „51000 Balthazargrad“ iznimno će u petak, 29. siječnja 2021.g. biti otvorena od 17.00 do 22.00 sata, a zbog poštovanja epidemioloških mjera i ograničenog broja ljudi koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, za petak je pripremljeno 250 besplatnih ulaznica raspoređenih u 5 termina obilaska za građane od 17.00 do 21.00 sat.
Ulaznice se od utorka, 26. siječnja od 13.00 sati pa sve do petka 29. siječnja, odnosno dok ih bude bilo, mogu podići u Informativnom centru Grada Rijeke na Korzu (Ri-info, Korzo 18 b) čije je radno vrijeme od 8.00 do 20.00 sati.

Posjeti izložbi moguć je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Iza svakog obilaska prostor izložbe se dezinficira kako bi bio siguran za nove posjetitelje, koji za vrijeme boravka u muzeju trebaju ispravno nositi zaštitne maske za lice te se na ulazu potpisati i dezinficirati ruke. Provođenje epidemioloških mjera nadzirat će volonteri Europske prijestolnice kulture. Sukladno mjerama, ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Izložba „51000 Balthazargrad“ najveća je izložba programskog pravca Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njen je naziv inspiriran činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje grada u kojem dobri Profesor Balthazar živi i smišlja svoje izume. Izložba o omiljenom animiranom geniju, koja je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji ju posjete osjećaju uronjeni u animirani film, okruženi bojama, oblicima i zvukovima, uz šetnju i igru donosi brojne vrijedne i zanimljive dokumentarističke izloške koji pričaju priče o nastanku i uspjehu Balthazara, o klasičnoj tehnici animacije, nepotpisanim radnicama Zagreb filma te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad.

Podsjetimo, izložba „51000 Balthazargrad“ bit će postavljena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti do kraja veljače ove godine i može se pogledati u redovno radno vrijeme Muzeja: od utorka do petka od 12.00 do 19.00 sati te subotom i nedjeljom od 10.00 do 17.00 sati. Ponedjeljkom, blagdanom i praznikom Muzej ne radi.

Pojedinačna ulaznica za izložbu može se kupiti na ulazu u muzej po cijeni od 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici, uz predočenje dokumenta.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna, uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.