VIO ZAGREB – SMOTRA VOZILA ZA ODRŽAVANJE SUSTAVA

 

U srijedu je održana smotra vozila za održavanje sustava Vodovoda i odvodnje grada Zagreba.

Gradonačelnik Bandić koji je nazočio smotri je naglasio kako u razdoblju od prosinca 2019. do prosinca 2020. za potrebe VIO izvršena nabava 73 vozila koja će služiti za održavanje odvodnje, slivnika a po potrebi i za ispumpavanje jama. ”Važno je naglasiti kako spomenute usluge održavanja  više neće raditi vanjski suradnici, već će to sada u cijelosti biti u nadležnosti dijelatnika VIO, s pojačanim kapacitetom novog voznog parka čija vrijednost iznosi gotovo 40 milijuna kuna s PDV-om!”, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik se još jednom  osvrnuo na jučerašnji potres koji pogodio područje Banovine te dodao kako dvije cisterne pitke vode već danas idu ljudima čiji su domovi oštećeni u ovoj katastrofi. ”Sve raspoložive resurse usmjerit ćemo za potrebe ljudi, kojima je pomoć u ovoj situaciji najpotrebnija.”

Direktor VIO Marin Galijot je naglasio  kako za sljedeću godinu  imaju u planu u potpunosti očistiti svih 54.000 slivnika. ”U upotrebi više neće biti stara vozila, jedan dio vozila kako je  gradonačelnik rekao bit će namijenjena održavanju i čišćenju javnog sustava,a drugi dio koristit će se prilikom izgradnje vodoopskrbnog sustava.”

ŽELJKO KRZNARIĆ