OBAVLJENO PRVO CJEPLJENJE PROTV COVID-19 VIRUSA

Ovo je povijesni dan, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u Domu za starije osobe Trešnjevka, gdje je u nedjelju ujutro obavljeno prvo cjepljenje protiv COVID-19 virusa.
Cjepivo je  primila korisnica doma, Branka Aničić, i tako postala prva osoba u Hrvatskoj koja je cijepljena protiv koronavirusa. Kako je i najavljeno, prvo će se cijepiti najugroženije skupine i djelatnici u zdravstvu.

„Pobijedili su znanstveni rad, solidarnost i europsko zajedništvo“, rekao  je gradonačelnik i najavio da će se cijepiti prvi, čim budu dostupne redovne doze za građanstvo, kako bi svojim primjerom potaknuo i druge na cijepljenje.

Premijer Andrej Plenković je također nazočio prvom cjepljenju i  objasnio  da postoji jasan plan cijepljenja – ravnomjerno kroz sve županije te ponovio kako su prve pristigle doze cjepiva, njih 9.750, rezervirane za najugroženije i najizloženije skupine.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da postoji veliki interes građana za cijepljenje, te izrazio nadu da će kroz naredni period i današnji protivnici cijepljenja promijeniti stav.

ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO ZAGREB HR