BESKUĆNICI NA BAKALARU KOD GRADONAČELNIKA

 

Kako zbog pandemije nije bilo tradicionalnog dijeljenja bakalara građanima, gradonačelnik Milan Bandić je u auli gradske uprave organizirao blagdanski ručak s beskućnicima. Bakalara je osobno pripremio gradonačelnik a ručak je protekao u skladu sa epidemiološkim mjerama.


Predsjednik udruge za pomoć beskućnicima „Fajter“ Mile Mrvalj zahvalio je gradonačelniku ali i istaknuo kako je beskućništvo sve veći problem u našem društvu.
Zagrebački gradonačelnik je naglasio kako je, ne samo u ovo blagdansko vrijeme nego i inače, prioritet empatija prema potrebitima, citiravši Papu Franju, koji nas je na ovogodišnji Svjetski dan siromaha pozvao da pružimo ruku siromašnima.
 
Također, organizirana je i humanitarna izložba slika beskućnika, a u okviru projekta “Vjeruj u sebe”, kojemu je cilj poticanje beskućnika na razvoj samopoštovanja i pozitivnog samovrednovanja izradom umjetničkih djela u kreativnim radionicama, a koji su pokrenuli Hrvatska kuća „Materina priča“, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
 
Polaznici radionica upoznaju se s mogućnošću prodaje svojih slika i stjecanja prihoda koji im može pomoći u financijskoj samostalnosti,  kao preduvjet kvalitetne socijalne uključenosti i mogućnosti da se uključe  i integriraju u život zajednice. Prve Adventske kreativne radionice održane su u prostorima Udruge “Dom nade” i Hrvatskoj kući “Materina priča”, a slike koje su danas izložene u auli Gradske uprave mogu se kupiti po cijeni od 250,00 kn. Sredstva se uplaćuju na račun Udruge Dom nade gdje se radionice i održavaju.

ŽELJKO KRZNARIĆ