Nakon jučerašnje objave u medijima da je smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala protuzakonita, te se on mora, prema prvostupanjskoj presudi nadležnog suda, vratiti na to mjesto, potpuno je jasno da su za sve probleme u radu bolnice Srebrnjak krivi isključivo gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici, prvenstveno predsjednica Upravnog vijeća bolnice Ana Stavljenić Rukavina, te ih ovim putem još jedanput pozivam da priznaju svoje pogreške učinjene u radu i odnosu prema bolnici Srebrnjak, da se ispričaju svim vrijednim djelatnicima dječje bolnice na uvredama i poniženjima koje su im nanijeli, te podnesu ostavke na svoje dužnosti, naglasio je danas gradski zastupnik Tomislav Stojak prilikom obraćanja novinarima.

Od prvoga dana od kada je buknula “afera” Srebrnjak početkom prosinca prošle 2019. godine, javno sam u više navrata govorio kao gradski zastupnik o tome da je jedini cilj gradske uprave bilo smijeniti dotadašnjeg ravnatelja, preuzeti potpunu kontrolu nad velikim EU projektom Centra za translacijsku medicinu u bolnici Srebrnjak, te iznimno unosnim poslom javne nabave opreme i skupih aparata za navedeni centar, vrijedan više od 130 milijuna kuna!

U više navrata sam tražio od gradske uprave i njenih predstavnika u Upravnom vijeću da se izjasne što su zapravo uopće radili i kontrolirali svih silnih godina unatrag u bolnici Srebrnjak, ako je sve do tada bilo u redu s njenim poslovanjem i radom dugogodišnjeg ravnatelja Nogala, a krajem prošle godine odjedanput se “otkrilo” da je bolnica u velikim financijskim dubiozama, da se nezakonito zapošljavalo, te da su se doktori u bolnici bavili “nadriliječništvom”! To su sve bile isprazne laži, što su sve relevantne inspekcije i dokazale.

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom isključivo radi osobnih interesa odabire trenutak kada će nekoga proglasiti nepoželjnim i neprijateljem, pa se to dogodilo i u bolnici Srebrnjak, gdje su nakon dugogodišnje uspješne suradnje, odjedanput našli “neprijatelja u svojim redovima”, u liku ravnatelja Nogala.

Prvostupanjska presuda o povratku gospodina Nogala na mjesto ravnatelja dokaz je da su za probleme u radu bolnice Srebrnjak krivci isključivo gradonačelnik i njegove najbliže suradnice, te zbog toga moraju podnijeti osobnu i političku odgovornost.

Pozivam ih da se ispričaju svima koje su u ovih godinu dana svojim postupcima i ponašanjem uvrijedili, te podnesu ostavke na svoje dužnosti!

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here