Studenti medicine i vrtićarci pripremili božićne darove za djecu u zagrebačkim bolnicama

 

Petstotinjak djece iz zagrebačkih bolnica dobit će božićne darove zahvaljujući Studentskoj sekciji za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Dječjem vrtiću Čigra.

„Zbog pandemije novog koronavirusa i dodatne razdvojenosti hospitalizirane djece od obitelji, toj je djeci izuzetno važno uljepšati nadolazeće blagdane. Žao nam je što ove godine, za razliku od prethodnih, djecu nećemo moći obići u bolnicama, ali sretni smo da smo im u suradnji s mnogobrojnim tvrtkama i ustanovama prikupili darove – bojanke, igračke i slatkiše“, kazala je Stela Hrkač, jedna od voditeljica Studentske sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

U sklopu akcije „Budi dio dječje blagdanske čarolije“ osim djeci u zagrebačkim bolnicama studenti medicine darove će odnijeti i u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

„Naši vrtićarci, od onih najmlađih u jaslicama do predškolaca, s veseljem su donosili darove. Željeli smo da osjete sreću koju pruža davanje drugima, ali i osvijeste činjenicu da nadolazeće blagdane, za razliku od njih, neka djeca neće provesti u krugu obitelji. Pričajući s njima o djeci koja su sada u bolnici, razdvojena od svojeg doma i najdražih ljudi, naši su vrtićarci bili puni pametnih misli i lijepih želja“, rekla je Martina Petrović, odgajateljica i sukreatorica kreativnih sadržaja u Dječjem vrtiću Čigra.

„Brzo ozdravi“, „Sretno, hrabrice“ i „Želim ti brz povratak kući“ – neke su od poruka koje su vrtićarci napisali vršnjacima na liječenju u čestitke koje im je za tu svrhu donirao hrvatski kreativni brend Think Ink.

U skladu s epidemiološkim pravilima darovi će nakon dolaska u bolnicu prvo nekoliko dana biti u karanteni. Nakon toga donijet će se do dječjih bolničkih krevetića.

ŽELJKO KRZNARIĆ