NOVA ZGRADA VELEPOSLANSTVA RUSKE FEDERACIJE

 

Ministar vanjskih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov danas je nazočio otvaranju nove zgrade veleposlanstva svoje države, a pridružio mu se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tom prigodom ruski ministar vanjskih poslova gradonačelniku Bandiću je uručio priznanje čelnika Republike Sjeverne Osetije – Alanije, odnosno zahvalu na pomoći i podršci koju pruža stanovnicima grada Beslana pogođenim tragedijom u rujnu 2004. , kada je u terorističkom napadu na osnovnu školu stradalo više stotina stanovnika tog grada. Podsjetimo, od 2004. djeca iz Beslana u organizaciji Grada Zagreba tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

Izrazivši zahvalnost na pozivu da posjeti Sjevernu Osetiju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u razgovoru s ministrom Lavrovom uputio i pozdrave predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je uručio orden za prijateljstvo dviju zemalja.

Prijateljstvo između Zagreba, Moskve, Sankt Peterburga i Sjeverne Osetije traje 21 godinu, naglasio je gradonačelnik i podsjetio na dobru suradnju dviju država. 
 

Otvaranju je nazočio i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, koji je ujedno domaćin cijelog posjeta ruske delegacije.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB HR