MOBILNI RESPIRATOR BOLNICI ZA PLUĆNE BOLESTI

U ponedjeljak je u Bolnici za plućne bolesti održana primopredaja donacije mobilnog respiratora Philips Trilogy, koji je donirala tvrtka Lipa promet, uz potporu Grada Zagreba, a s ciljem zaštite osoba s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća.
Ravnatelj i domaćin spomenute donacije Marinko Aturković je kazao kako u ova izazovna vremena je svaka pomoć i donacija hvalevrijedna i dobrodošla.

Predsjednik Uprave Darko Balun istaknuo je kako tvrtka već godinama promiče svoj program društvene odgovornosti. Ovaj mobilni respirator pomoći će ne samo oboljelima od koronavirusa, već i ostalim pacijentima  koji boluju od drugih  plućnih bolesti. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali ovu inicijativu.

Primopredaji je nazočila zamjenica gradonačelnika  Jelena Pavičić Vukičević koja je  pozdravila okupljene, naglasivši kako posebna zahvala ide predsjedniku Uprave Lipapromet d.o.o. Darku Balunu, ravnatelju Bolnice Marinku Artukoviću kao i svim njezinim djelatnicima.

”Ova donacija plod je nesebičnog darivanja i rada tvrtke Lipapromet. Nadam se da će ovaj pozitivan primjer uroditi plodom kako bi se i druge kompanije mogle ugledati na njega i u sklopu socijalnog gospodarstva odlučiti se na donacije, sada kad moramo pomoći drugima koji su u potrebi.”,  je zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

ŽELJKO KRZNARIĆ