TOMISLAV STOJAK – Knjižnica neispunjenih obećanja Milana Bandića!

 

Najavljena prodaja zemljišta Paromlina za 75 milijuna kuna očiti je dokaz da je gradonačelniku jedino bitno koliko-toliko pokušati sanirati proračunske rupe koje je uzrokovao svojom dugogodišnjoj rasipničkom politikom, čime je Zagreb doveo pred financijskih kolaps, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Ovim činom, koji bi trebao biti realiziran prihvaćanjem gradskog proračuna za 2021. godinu, nova zgrada Gradske knjižnice, najavljena i obećana još 2013. godine, postaje knjižnica neispunjenih obećanja, još jedan od mnogobrojnih nerealiziranih projekata gradonačelnika Bandića. Kronologija obećanja od 2013. godine do danas, koja prati ovu moju konferenciju za medije, najbolje govori o tome kako se „planira“ u našem gradu i kako se „neumorno“ sipaju obećanja koja se još „neumornije“ ne ispunjavaju!

Godine i godine obećanja, osiguranih i nerealiziranih sredstava, provedenog natječaja za knjižnicu, izabranih prvonagrađenih radova, studija, projekata i istraživanja, ništa od toga vjerojatno nikada neće biti realizirano!

Zagrepčani opet neće dobiti davno obećanu i više nego potrebnu novu zgradu Gradske knjižnice, novo kulturno središte grada i mjesto okupljanja, jer gradonačelnik tko zna kome želi jeftino prodati jedno od najvrjednijih gradskih zemljišta!

Dakle, potpuno je jasno da usprkos potrebi i dugogodišnjim najavama, nova Gradska knjižnica opet ostaje u čekaonici jer očito da je jedini plan jeftino prodati zemljište Paromlina.

Na žalost, ništa drugo nismo mogli niti očekivati od čovjeka koji je zbilja neumoran u obećanjima, ali još neumorniji u njihovom neispunjavanju.

Ovaj projekt Gradske knjižnice još je jedan u nizu dokaza nepostojanja bilo kakve razvojne strategije našeg grada, dok se projekti mijenjaju prema potrebama i željama isključivo jednog čovjeka, gradonačelnika. To tako ne smije biti u budućnosti

ŽELJKO KRZNARIĆ