NOVI AUTOBUSI ZA ZAGREBAČKI ZET

U Autobusnom pogonu Podsused u utorak je predstavljeno sedam od ukupno 29 novih autobusa za potrebe ZET-a.  Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta „Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.“
 
”Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnija i ugodnija putovanja na svoje destinacije”, rekao je gradonačelnik Bandić, koji je nazočio primoredaji te dodao da će ZET uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka. Istaknuo je da su nova vozila rezultat napora Grada Zagreba i ZET-a da konstantno ulažu u obnovu voznoga parka, podizanje kvalitete usluge, dostupniji te sigurniji prijevoz.
 
Direktorica ZET-a Ljuba Žgela je objasnila da je ukupna investicija za projekt „Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.“ iznosila oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85% prihvatljivih troškova sufinancirano iz programa EU „Konkurentnost i kohezija“, dok se preostalih 15% sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.
 
Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.
ŽELJKO KRZNARIĆ