Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera u Zagrebu će se od 21. do 25.studenog održati 8. otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou. Natjecanje će se održati u kristalnoj dvorani hotela Westin gdje je u četvrtak i održana tiskovna konferencija.

„Želim se posebno zahvaliti gradonačelniku Bandiću koji je uvijek imao sluha za velike sportske priče, te državnom tajniku Družaku i Ministarstvu turizma i sporta na podršci. Takvi događaji brendiraju Zagreb i Hrvatsku kao europsku sportsku destinaciju. Moramo prije svega zaštititi zdravlje sportaša i vjerujem da će jedinstveni ambijent hotela Westin to omogućiti uz poštivanje svih mjera i protokola Stožera civilne zaštite“, istaknula je Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora.

Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni predsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva, istaknuo je zadovoljstvo što su Hrvatska i Zagreb u otežanim uvjetima po prvi put dobili čast biti domaćin ovog Prvenstva, jednog od najvažnijih natjecanja u taekwondou u svijetu ove godine. „To je još jedno priznanje hrvatskom sportu i  sportašima, te svima koji taekwondo žele podići na još višu razinu. Uz dokazani talent, sportski duh i  entuzijazam, uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini, promovirati zdrav način života, našu turističku ponudu ali i organizacijske i turističke kapacitete i u ovakvim, otežanim uvjetima.“, rekao je.
 

Antonio Barbarino, izaslanik predsjednika ETU (Taekwondo Europe) je objasnio da je prema strogom protokolu ograničen broj ljudi na borilištima. „Nacionlani propisi i protokoli primjenjivat će se cijelo vrijeme. Raduje nas veliki broj sportaša svih dobnih kategorija, te što će nastupiti vrhunski olimpijci poput Jade Jones iz Velike Britanije. Vrlo smo ponosni i želimo pokazati da je i europska taekwondo obitelj spremna pokrenuti natjecanja i da se naši sportaši žele najbolje moguće spremiti za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine“. 


Državni tajnik za sport Tomislav Družak čestitao je organizatorima na odlučnosti i hrabrosti jer su prihvatili domaćinstvo u otežanim uvjetima. „Svi sportovi podižu razinu organizacije prema novim mjerama, jer na prvom mjestu mora biti zdravlje i sigurnost sudionika, a vjerujem da će i ovo prvenstvo to potvrditi“, istaknuo je.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.
Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenoga u 12 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.
ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO ZAGREB HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here