PORUKA GRADONAČELNIKA U POVODU DANA SJEĆANJA

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
 
18. studenoga, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan je koji oduvijek ujedinjuje Hrvatsku, dan kada se s dužnim pijetetom sjećamo svih onih koji su pali kao žrtve agresije na Hrvatsku, koji su za obranu slobode i samostalnosti Domovine dali sve: svoju mladost, svoje zdravlje, svoje živote…
 
Ova je godina posebna zbog pandemije koronavirusa i zato naš tradicionalni odlazak u Vukovar ili Škabrnju, sudjelovanje u mimohodu, druženja i manifestacije kojima smo inače obilježavali ovaj dan moramo zamijeniti drugačijim pristupom.
 
Međutim, to nimalo ne umanjuje naše osjećaje i našu želju da budemo sa Vukovarom i Škabrnjom, da u našim srcima i mislima budemo sa žrtvama i njihovim obiteljima.
 
Dapače, pokažimo više no ikad što mislimo i koliko nam je važan taj dan i ono što on predstavlja. Zapalimo lampaše u našim prozorima i na taj način recimo hvala za neizmjernu žrtvu te za slobodu i neovisnost u koje su utkani brojni životi i silna energija cijele Hrvatske.
Tradicionalno, lampaše palimo i duž cijele Ulice grada Vukovara.
 
Pozivam vas da i ovoga puta budemo jedinstveni, a za one koji ne mogu ili nisu stigli nabaviti lampaše osigurali smo određeni broj na adresama vaših Mjesnih odbora. Čekaju vas danas  od 14,00 sati.
 
Večeras, uoči Dana sjećanja, u 18,30 sati, osvijetlimo Zagreb za naš Vukovar i našu Škabrnju – za našu Hrvatsku!
 
Hvala vam!