Održana volonterska akcija u zagrebačkom Čučerju

Volonterski centar Zagreb organizirao je u srijedu, 28. listopada  volontersku akciju za pomoć starijim i nemoćnim građanima Čučerja čiji su domovi stradali u potresu, kako bi im se olakšali nadolazeći hladni dani.

Aktivnosti su uključivale pripremu drva za ogrjev, pomoć kod utovara i istovara te isporuku drva na kućne adrese obiteljima kojima je to najpotrebnije. U akciji je sudjelovalo gotovo 30 volontera.

Volonterski centar Zagreb već se ranije odazvao na potrebe zagrebačkog Čučerja. Krajem rujna održana je akcija uređivanja vanjskog prostora Osnovne Škole Čučerje u kojoj je sudjelovalo preko 30 volontera. Volonteri su uređivali školski vrt i voćnjak, bojali ogradu koja vodi prema vrtu te ukrasili školski zid muralom.

U planu je nastavak akcija na području Čučerja, ovisno o potrebama građana. Osim pomoći građanima, cilj ovih aktivnosti je dodatno senzibilizirati javnost o životnim uvjetima stanovnika tog područja grada koji su znatno otežani nakon potresa u ožujku. I zato pozivamo sve građane da se uključe volontirajući! Informacije o budućim akcijama možete pratiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama Volonterskog centra Zagreb.