Svi sveti – blagdanska organizacija prijevoza

 

 

ZET je i ove godine u ovoj specifičnoj epidemiološkoj situaciji u potpunosti spreman za organizaciju prijevoza kroz dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od petka, 23. listopada,  na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja uključeni su dodatni prijevozni kapaciteti.

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima će prijevoz biti besplatan.

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, prometno i kontrolorsko osoblje ZET-a će tijekom prometovanja izvanrednih linija, prilikom ulaska građana u vozila kontrolirati broj putnika koji je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama, a dodatno će nadzirati pridržavanje svih mjera i preporuka poput nošenja maski, dezinfekcije ruku te držanja razmaka. Svakako, apeliramo na građane da sukladno pojačanju prometnih kapaciteta od petka, 23. listopada, s ciljem zaštite zdravlja, obiđu grobove svojih najmilijih već i ranije.

 

TRAMVAJSKI PROMET

Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U subotu, 31. listopada tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

 

AUTOBUSNI PROMET

Prema gradskim grobljima ZET će već od petka, 23. listopada uključivati dodatne autobuse na redovne linije.

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak, dok će u nedjelju, 1. studenoga, u prometu biti i izvanredne linije Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

ŽELJKO KRZNARIĆ