SVJETSKI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. listopada Svjetskim danom borbe protiv siromaštva. Namjera je bila da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim iskorjenjivanjem.
Siromašni pojedinci ili kućanstva nisu u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe te nerijetko postaju socijalno isključeni.
Djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba tradicionalno nastoje vlastitim doprinosom biti primjer kojim žele ukazati da je činjenje dobrih djela poziv koji zahtjeva samo otvoreno srce i brigu za drugoga.
Pomaganjem u organizaciji života privremenog doma korisnika smještaja Samostana Misionarki ljubavi – Sestre Majke Terezije još jednom su pokazali svoju solidarnost ukazujući na važnost poštivanja ljudskog dostojanstva pojedinca i društva u cjelini.
Skromnim paketima nastojalo se na trenutak osigurati onaj tako važan osjećaj pripadnosti i sigurnosti osobama koje nemaju svoj dom i koje nemaju ništa svoje. Osobama koje su siromašne.
ŽELJKO KRZNARIĆ