!!! Legal mention of copyright is mandatory !!! For any request : contact@hubertamiel.com

 

Uzbudljiva i atraktivna belgijska predstava, pod naslovom Sylvia, u režiji svestranog umjetnika Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa gostovala je  u okviru Festivala svjetskoga kazališta u Hrvatskome narodnom kazališta u Zagrebu.

Pred punim gledalištem, popunjenim prema epidemiološkim mjerama, zagrebačka je publika imala priliku upoznati se s očaravajućim i duboko emotivnim djelom o slavnoj američkoj književnici Sylviji Plath koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tijekom izvedbe gledatelji su imali priliku na velikom ekranu vidjeti stvaranje filma u realnome vremenu. Predstava je ispraćena dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta ponovno je započeo 27. rujna predstavom Sreća talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona. Festival se nastavio večerašnjom predstavom koje je ujedno i jedno od rijetkih kazališnih gostovanja u Hrvatskoj zbog specifične epidemiološke situacije u cijelom svijetu.
Festival će se nastaviti 31. listopada gostovanjem jednog od najcjenjenijih svjetskih autora Mila Raua s belgijskom predstavom Obitelj koja donosi priču o obitelji koja je 2017. godine počinila samoubojstvo dok motiv nikada nije otkriven. Predstava je svojevrsni eksperiment, izložba svakodnevice te etnološka studija današnjeg intimnog života.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO MARA BRATOŠ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here