ELEKTRIČNE TROKOLICE ZA DJELATNIKE ČISTOĆE

U četvrtak su na trgu bana Jelačića predstavljene nove elktrične trokolice koje će u radu koristiti djelatnici zagrebačke Čistoće. Riječ je o stopostotnom hrvatskom proizvodu.

Predstavljanju je nazočio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao kako baš zahvaljući svim radnicima Čistoće, imamo čist i uredan Zagreb. Reda, rada i odgovornosti uvijek treba biti kao i zahvalnosti za one na terenu. Upravo zato deset najboljih radnika Čistoće biti će kandidati za ovogodišnju Medalju Grada Zagreba.

Voditelj podružnice Čistoća Jure Leko je naglasio kako je iznimno ponosan na ovaj dan jer se radi o hrvatskom proizvodu i inovaciji. Naši radnici su otprije imali priliku u svom radu koristiti šest testnih vozila. Ona omogućuju veću mobilnost i pokretljivost, a uz 30 novih i dalje su uporabi vozila na mehanički pogon, njih 296.

Vozila imaju snagu jednog kW, mogu nakon punjenja izdržati 6h vožnje, a nosivost im je do 500 kg, i idealna su  za prijevoz kante sa sitnim otpadom po frekventnim gradskim ulicama  u kratkom vremenu.

ŽELJKO KRZNARIĆ