Dječja bolnica Srebrnjak s današnjim datumom objavila je otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM). Ovime je trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe, a ukupna procijenjena vrijednost navedene nabave u neto iznosu je 164.536.039,37 kuna. Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova.

Dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak omogućit će se provođenje organizacijske reforme Dječje bolnice Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti, što će omogućiti jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) te suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

Sukladno propisanom postupku rok izvršenja ugovora o javnim radovima i uslugama izrade izvedbenih projekata je 22 mjeseca, s očekivanim početkom u ožujku 2021. te završetkom u siječnju 2023. godine. Kriterij odabira ponude u ovom postupku javne nabave je ekonomski najpovoljnija ponuda na temelju cijene i kvalitete koju određuju iskustvo stručnjaka te jamstveni rok.

„Pokretanje nove faze projekta dokaz je kako ulažemo maksimalne napore u osiguravanju što brže i kvalitetnije realizacije projekta te kako smo svim snagama stali iza projekta koji ima nemjerljiv značaj za hrvatsku znanost, ali i zdravstveni sustav.“ – istaknuo je povodom objave natječajne dokumentacije ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Ivo Dumić – Čule.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here