Na tri lokacije u gradu – Trgu bana Jelačića, Park Ribnjak i Trg kralja Tomislava, održana je druga, od pet planiranih manifestacija, u sklopu Projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“u sklopu koje su predstavljene brojne edukativno-informativne aktivnosti koje Grad Zagreb organizira kako bi javnost senzibilizirao na temu održivog gospodarenja otpadom.
 
„Ovakva događanja na otvorenim i najljepšim gradskim trgovima i parkovima su način prenošenja informacija u direktnom kontaktu, uz uvažavanje epidemioloških mjera. Današnji dan – Europski dan bez automobila je pomno odabran. Aktivnosti uvijek imamo na datume koji pokazuju širu sliku ekološkog promišljanja našeg Zagreba, Hrvatske, ali i cijelog planeta. Pozivam sugrađane da se pridruže ovim aktivnostima za ljepši, konkurentniji i zeleniji Zagreb“, naglasila je zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić predstavljajući manifestaciju.
 
Planiranim aktivnostima želi se informirati i educirati sugrađane o načinima i važnosti odvojenog sakupljanja otpada, kućnog kompostiranja i ponovne uporabe predmeta kako bi se sami mogli više angažirati i uključiti.
 
Tako su građani mogli uživati u glazbenim nastupima, različitim igrama, kolu sreće, bubble footballu, streličarstvu, a dijelile su se i vreće za razvrstavanje otpada, educiralo se o očuvanju okoliša, a sreća se mogla okušati i u nagradnoj igri o razvrstavanju otpada. Najmlađi su, pak mogli uživati u kutku gdje su uz pomoć bojanki i društvenih igara – Ekodrom i Ekoforija – učili o zaštiti okoliša.

 ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here