Danas je predstavljen „Zagreb Open – 46. INA Delta Rally“, koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati od 24. do 26. rujna u Zagrebu i okolici. Ceremonijalni start utrke ovoga puta će se zbog preventivnih epidemioloških mjera održati unutar Zagrebačkog velesajma kod Paviljona 15.

 

Natjecanje je predstavila Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke: „Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se u Jastebarskom. Zbog koronavirusa uvedena je i jedna novost, odnosno start i cilj relija s podjelom nagrada održat će se u štićenom prostoru Zagrebačkog velesajma.

 

I ove godine INA Delta Rally dio je FIA European Rally Trophyja, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, Prvenstva Hrvatske, Otvorenog prvenstva Zagreba. „Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću vrijednih članova AK INA Delte, te uz bezrezervnu podršku naših partnera Grada Zagreba i Ine, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici koja će ove godine uz preventivne mjere biti posebna i po tome što u lov za naslov pobjednika kreću čak tri bivša slavodobitnika INA Delta Rallyja –  Juraj Šebalj, Niko Pulić i Janos Szilagy“, naglasio je Berislav Čegelj, predsjednik Auto kluba INA Delta.

 

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, g. Milan Pavelić, kao izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića naglasio je: „INA Delta Rally zbog svoje duge tradicije i vrhunske organizacije u sustavima FIA prvenstava, na određeni način je postao simbol Grada Zagreba i nezaobilazna sportska manifestacija metropole. Ovakvi sportski događaji promiču ugled Grada kao europske turističke metropole te ih u svakom pogledu podržavamo, posebno zbog uloženog entuzijazma članova AK „INA Delta“ Zagreb i drugih zagrebačkih auto klubova.“

 

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.  Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Međunarodno zonsko prvenstvo, rvatsk, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here