ZKM u rujnu ponovno izvodi predstavu na otvorenom – Vrijeme/Time

Od 14.rujna ZKM na zagrebačke ulice vraća svoju uspješnicu Vrijeme/Time. Ova nesvakidašnja predstava je interaktivna šetnja u kojoj daske, zastore i uobičajenu scenografiju teatra zamjenjuju gradske ulice, parkovi, tramvaji i slučajni prolaznici. U šetnji sudjeluje 30 osoba koje uz pomoć slušalica prate zadani plan kretanja na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Kako to u stvarnosti izgleda možete saznati iz prve ruke u članku „Crazy little thing called PRESENT TIME“ od Tatjane Šaler-Olujić i Stanislave Jerković, koje su se u listopadu prošle godine odvažile isprobati ovo nesvakidašnje iskustvo.

Izvedbene šetnje: 14,15,16,17,21,22 i 23.rujna 2020.

Početak na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb (glavni ulaz) u 17:00 sati

Ali, ako se i Vi odvažite na ovaj korak ZKM moli da ne zaboravite ponijeti i maske.

 

Info o predstavi:

 

VRIJEME/TIME

redateljica: Polina Baraničenko

koprodukcija: Zagrebačko kazalište mladih i umjetnička organizacija U!ZAHVATI (Ukrajina)

Umjetnička organizacija U!ZAHVATI  od 2016. koncipira kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima. I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja gledatelje navodi da se zamisle, otvore, sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji da bi se pobudili osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca.

Izvedbena šetnja Time/Vrijeme ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.

Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju na gradskim ulicama, a izvedbu u trajanju 1 sat i 40 minuta sudionici prate putem slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Glumci naratori: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić

Glumci: Vladimir Jazbec / Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić