GALEERIJA KRANJČAR PRIPREMA BOGATU LIKOVNU JESEN

Na izložbi U ljetnom kodu posjetitelji su se suočili s ljudima i životinjama, apstrakcijom i figuracijom, organičkim i geometrijskim formama, vizualnim i verbalnim čimbenicima, doajenima i autorima na početku svojih karijera… Postoji li ipak nešto što sve to objedinjuje? Možda boja. I, dakako, pomalo naivna želja da se ovo ne odveć veselo i opuštajuće ljeto 2020. učini smislenijim i barem malo vedrijim, rekao je Vanja Babić, kustos izložbe, na sinoćnjem druženju povodom zatvaranja skupne izložbe U ljetnom kodu, u Galeriji Kranjčar. Tom je prilikom vlasnica Elvira Kranjčar sa svojim timom najavila bogati program, zanimljive izložbe i goste.

Već sljedeći četvrtak 10.rujna se otvara izložba Ivana Prerada Imaginarni muzej, nakon toga stiže švicarski umjetnik Georges Schwitzgebel u sklopu programa Animafesta,  dok vizualna umjetnica i redateljica Renata Poljak će predstaviti svoj film Porvenir. Uslijedit će izložbe Mladena Galića, hrvatskog slikara, jednog od prvih hrvatskih predstavnika minimalizma i ambijentalne umjetnosti. Povodom 25 godina rada, fotografkinja Mare Milin predstavlja izložbu Puragtorij, a Sandro Đukić izložbu The road movie.

To je tek dio programa koji očekuje posjetitelje  ovu jesen u Galeriji Kranjčar koja usprkos svim nedaćama korona virusa, poštivajući pravila i preporuke Stožera civilne zaštite, kontinuirano radi i izlaže bilo online ili u prostoru, podržavajući umjetnike i njihov rad.

ŽELJKO KRZNARIĆ