02.09.2020., Zagreb - Dinamov tim koji sudjeluje u UNICEFovoj humanitarnoj virtualnoj utrci. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

GNK Dinamo ove će godine biti jedan od sudionika UNICEF-ove humanitarne virtualne utrke ”Mliječna staza 2020.”.

U premijernom virtualnom izdanju cilj je prikupiti što više kilometara mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Sudionici će prikupljati kilometre hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla, kolica ili romobila, rolanjem ili planinarenjem, a utrka traje od 5. do 20. rujna.

Dinamo neće biti uključen u projekt samo novčanom donacijom u sklopu odabranog korporativnog paketa sudjelovanja, već i aktivnim svakodnevnim sudjelovanjem tima Dinamo Zagreb sastavljenog od članova uprave te djelatnika kluba i Dinamove nogometne škole kao što su administrativni djelatnici, treneri i članovi zdravstvene službe. U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara.

 

Utrka ove godine nije kompetitivnog karaktera, a prijava je ujedno i donacija. Cilj je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije, a prikupljena sredstva bit će uložena u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije u Hrvatskoj. GNK Dinamo već niz godina provodi aktivnosti za integraciju djece i odraslih osoba s invaliditetom u nogomet, promociju jednakosti i suzbijanje diskriminacije, omogućavanje osobama s invaliditetom pristup nogometnim utakmicama i niz humanitarnih akcija. Ove godine klub će po prvi put sudjelovati kao jedna od korporacija, uz želju da se i druge istaknute sportske udruge i institucije uključe u projekt. Utrku su podržali igrači prve momčadi Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Amer Gojak koji su građane i navijače Dinama pozvali da se prijave te da prikupljanjem kilometara pokažu svoju podršku.

GNK Dinamo sa zadovoljstvom će podržati humanitarnu virtualnu utrku ”Mliječna staza 2020”. Čast nam je u premijernoj virtualnoj utrci prikupljati kilometre za djecu s teškoćama u razvoju. Dinamo već niz godina provodi društveno odgovorne projekte od kojih su brojni posvećeni pomaganju i integraciji osoba s invaliditetom. Upravo je to jedan od vodećih motiva zašto ćemo podržati utrku koja za cilj ima opremanje senzornih soba za djecu s teškoćama u razvoju i edukaciju stručnjaka za senzornu integraciju. Organizatorima želimo puno uspjeha u virtualnoj utrci, a sve sudionike i navijače Dinama pozivamo da se priključe Dinamovu timu i da zajedno osiguramo što više kilometara mogućnosti, rekla je Vlatka Peras, predsjednica Uprave GNK Dinamo

Mliječna staza će se po prvi put održati virtualno što svima omogućuje da trče, hodaju ili voze bicikl za djecu s teškoćama. Izuzetno smo sretni što se ove godine i GNK Dinamo pridružuje utrci u kojoj su jedini pobjednici djeca. Zajedno s tisućama sudionika u Hrvatskoj prikupljamo kilometre mogućnosti za djecu kojoj je naša podrška najpotrebnija, naglasila je  Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here