ZAŠTITA ZDRAVLJA STARIJIH SUGRAĐANA

Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, od početka epidemije virusa COVID-19 prioritet je Grada Zagreba te se kontinuirano nastoje pronaći odgovarajuća rješenja za korisnike domova za starije osobe u cilju podizanja kvalitete njihova života u kriznim vremenima. Poštivanje propisanih mjera, svakako je važno, ali potrebno je i promišljati o načinima kako korisnicima olakšati period izolacije, što Grad Zagreb kontinuirano čini.

Propisanim mjerama korisnicima je privremeno ograničen izlazak izvan prostora u kojem se pruža usluga smještaja. S ciljem ublažavanja posljedica izolacije korisnicima domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba omogućavao se boravak u okućnicama domova, no nažalost pojedini objekti domova nisu imali ograđeno dvorište u kojem bi korisnici mogli sigurno boraviti.

Kako bi se korisnicima omogućio izlazak bez opasnosti od kontakta i zaraze, Grad Zagreb je omogućio privremeno postavljanje mobilnih ograda na dijelovima javnih parkovnih površina neposredno uz domove za starije osobe Dubrava, Maksimir i Medveščak. ‼️

Samo kontinuiranim manjim akcijama poput ove te zajedničkim djelovanjem možemo umanjiti negativne posljedice karantene na psihičko i fizičko zdravlje korisnika, a Grad Zagreb će i nadalje poduzimati sve potrebne korake u cilju zaštite zdravlja korisnika, poručuju iz grada.

ŽELJKO KRZNARIĆ