Gradonačelnik Milana Bandić sa suradnicima obišao je Voćarsku ulicu gdje su obavljeni značajni radovi.

Direktor Gradske plinare Zagreb Tomislav Mazal je istaknuo da je rekonstrukcija plinovoda u Voćarskoj, u vrijednosti od šest milijuna kuna, najveća investicija Plinare u ovoj godini. „Ovo je jedan od zadnjih čeličnih plinovoda u ovom dijelu grada koji ćemo zamijeniti polietilenskim cijevima. Radimo u četiri etape na trasi dugoj 3,5 km“, rekao je. Naglasio je da će se ovom rekonstrukcijom povećati sigurnost korisnika i sustava, a Plinari će značiti smanjenje gubitaka u mreži.

Nakon radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Matije Mesića na dijelu od Voćarske do Adolfa Vebera, putem malih komunalnih akcija asfaltirana je prometnica u punom profilu te je obnovljen kružni tok Voćarska-Grškovićeva-Bijenička-Mesićeva. „U sklopu obuhvata rekonstruirali smo sve nadzemne i podzemne hidrante te sve kućne priključke, njih oko 70. Nakon završetka radova, u dogovoru sa Zagrebačkim cestama, nastavili smo dobru praksu i asfaltirali prometnicu u punom profilu“, rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot.

Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Jurković je istaknuo da su u sklopu radova na Voćarskoj obnovljeni oštećeni rubnjaci te da je postavljena nova signalizacija. Dužina sanirane prometnice iznosi 540m, a ukupna investicija je oko 1,2 milijuna kuna.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here