ART PARK ČISTOĆE NA RIBNJAKU

U sklopu manifestacije Art Park Zagreb u parku Ribnjak podružnica Čistoća je održala radionicu na temu postupanja s otpadnom plastikom u cilju povećanja svjesti o zagađenju plastikom.
 
Glavni cilj radionice je informiranje i educiranje građana o sprječavanju nastanka otpadne plastike, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.
 
Svim zainteresiranim građanima omogućeno je da se kroz razgovor, uz brojne edukativne materijale upoznaju s odvojenim skupljanjem otpada i odgovornim postupanjem s otpadom.
 
Kroz malu školu razvrstavanja otpada građanima je prikazano kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, što odložiti u reciklažna dvorišta, kada i koga zvati kada su spremnici puni te brojni drugi primjeri.

Radionice su prilagođene i za djecu koja su se zabavljala crtajući, igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ te računalnu igru „Ekoforija“  u eko kutku male škole čistoće.
 
Kako bi građane potaknuli na što manje korištenje plastičnih vrećica, organizatori su prisutnima dijelili platnene vreće.
ŽELJKO KRZNARIĆ