PADA BROJ ZARAŽENIH U ZAGREBU

 

Tijekom protekla tri dana zabilježeno je 67 aktivno zaraženih osoba, obavljeno je 916 testiranja a određena je mjera samoizolacije za 295 ljudi, istaknuto je  na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je prisutne kako zdravstveni sustav funkcionira otežano zbog epidemiološke situacije, no sve je pod kontrolom. Tijekom vikenda zabilježena je povećana aktivnost u Domovima zdravlja koja je uključila 551 posjetu sugrađana, a naglasio je kako je u petak u KB Sveti Duh rođeno drugo zdravo novorođenče zaražene majke, a uspješan porod Covid pozitivne majke izveden je i u KBC Sestre milosrdnice.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da dolazi do ponovnog trenda pada oboljelih, što je dobra vijest, budući da je u petak broj zaraženih iznosio 31, u subotu 24 te jučer 12 zaraženih osobe. Također pozvao je sugrađane da dalje nastave biti disciplinirani kako bi sačuvali sebe i druge.

Na novinarski upit o zaraženima u Domu za starije Centar u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić odgovorila je kako nijedan od štićenika Doma nije zaražen, no tri djelatnice su pozitivne na koronavirus, a svi koji su došli u kontakt sa spomenutima stavljeni su u samoizolaciju i upućeni na testiranja. Ono što je važno napomenuti da su svi korisnici dobrog zdravstvenog stanja, striktno se provode propisane mjere zaštite, mjeri im se temperatura i pomno se prati daljnji razvoj situacije.

ŽELJKO KRZNARIĆ