FESTIVAL ZVUKOM PREKO VODE PRIVUKAO BROJNE RIJEČANE I GOSTE KOD EXPORTA

0

Zvukom preko vode, dvodnevni festivalski program pokraj Exporta na Delti, koji udruga Ri Rock organizira pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture započeo je u petak u prijepodnevnim satima besplatnim dnevnim programom, a navečer se nastavio žestokim riječkim zvukom, do kasno u noć. Subota je tijekom dana ponovno donijela živost na Grobničkoj rivi, a sve završava još jednim koncertom, uz propisane mjere HZJZ-a.  

Publika je tako tijekom petka uživala u Sajmu rukotvorina, dvjema radionicama za sve generacije: Ri Rock akademiji i radionici udaraljki i puhačkih instrumenata Music Makers, a u večernjem dijelu sve je završilo nastupima riječkih bendova Pokle, Valovi, Kung FOO Fighters, Iz@ Medošević & Borgie, Po Metra Crijeva, Speedclaw i Old Night.

Ovaj prvi festivalski vikend u Exportu nastavljen je u subotu. Dnevni program počeo je u 10 sati Sajmom rukotvorina i Izložbom mladih umjetnika Galerije SKC, a nastavio se radionicama bubnja, gitare, basa i pjevanja Ri Rock Akademije te radionicom Poi – formom plesa i vrstom žonglerske tehnike koja potječe s Novog Zelanda.

U poslijepodnevnom dijelu okupljeni su mogli prisustvovati susretu automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina Rust’n’Roll  te u devetom okupljanju ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe, koji su se nakon cjelodnevnog đira od Rijeke preko Bakra do Crikvenice i natrag naposljetku skupili kod Exporta, kako bi svi zajedno uživali u večernjem dijelu programa festivala Zvukom preko vode.

Subotnja svirka okupila je bendove: PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

 

Satnica večernjeg programa – subota, 11. srpnja:

20:30 – 21:00h    PaperTigers
21:10 – 21:55h    She Loves Pablo
22:05 – 22:50h    Rezerve
23:00 – 23:50h    Fakofbolan
00:00 – 00:50h    STARE PIZDE
01:00 – 01:50h    Mašinko

 

Ponavljamo, festival Zvukom preko vode organiziran je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji koji će doći na večerašnji koncert pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here