PRIJEM ZA POBJEDNIKE LAĐARSKE UTRKE

 

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održana je šesta po redu lađarska Utrka, a na njoj je sudjelovalo 15 ekipa iz doline Neretve, Zagreba, Bjelovara, Vinkovaca, Siska i Opuzena.

U srijedu je gradonačelnik Milan Bandić u palači Dverce primio članove Udruge lađara Zagreb, pobjednika ovogodišnje utrke lađa „Jarun 2020.“, primio je danas u palači Dverce, Prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruge lađara Neretve „sv. Ilija“ iz Metkovića, predvođene predsjednikom Daliborom Obradovićem.


Čestitavši zagrebačkim lađarima na velikoj pobjedi, gradonačelnik Bandić je naglasio da je utrka lađa na Jarunu odličan primjer čuvanja tradicije. „Hvala svim sudionicima i organizatorima na odličnoj utrci i na promociji našeg glavnog grada kao grada ljubitelja sporta. Vidimo se u Metkoviću za mjesec dana, imat ćete barem jednog vatrenog navijača na tribinama!“, rekao je gradonačelnik.

“Čestitam ekipi iz Zagreba na velikoj pobjedi. U jednom trenutku im je ispao paričar iz lađe, ali su unatoč tomu bili nadmoćno prvi. Zahvaljujemo Gradu Zagrebu i gradonačelniku što podržavaju ovu utrku od samog početka te pozivam sve ljubitelje sporta da nam se pridruže u Metkoviću za mjesec dana“, poručio je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

„Mlada smo ekipa, naporno treniramo i nadamo se što boljem rezultatu na Neretvi u kolovozu.“ izjavio je uime pobjedničke posade predsjednik Udruge lađara Zagreb Vedran Balić.

Maraton lađa na Neretvi održava se jednom godišnje pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a jedno je od najmasovnijih natjecanja te po gledanosti jedno od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj.  Ovogodišnje izdanje Maratona lađa održat će se u Metkoviću 8. kolovoza 2020.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB HR