Svečano otvoreno 14. open air izdanje Festivala tolerancije

Emotivnim pljeskom za donedavnog predsjednika festivala, sjajnog Branka Lustiga i projekcijom romantične komedije Dobra godina Ridleya Scotta koju je producirao, sinoć je na zagrebačkom Bundeku svečano otvoren prvi festival bez njegova vodstva. 14. Festival tolerancije nastajao je u gotovo nemogućim uvjetima, pa je puni Amfiteatar na Bundeku, koliko to mjere dopuštaju i odlična, opuštena atmosfera pod zvjezdanim nebom, najveća nagrada organizatorima.

”Festivalska svijeća koju je prije 14 godina zapalio Branko Lustig nastavlja gorjeti, posvećena stalnom upozoravanju na prijetnje različitih oblika zla koji se valjaju i koji nikomu ne donose dobro. Najavljujemo ovim putem i posebno izdanje programa Edukacijskih jutara, koje pripremamo za listopad 2020. godine, koja ćemo posvetit Branku, osiguravajući tako da se njegova životna misija nastavi. Hvala cijelom timu na predanom radu, a sve vas pozivamo da nam se pridružite u širenju tolerancije i budete odgovorni uz pridržavanje svih mjera”, izjavila je Nataša Popović, direktorica Festivala tolerancije.

 

”S ponosom vam donosimo besplatne projekcije 12 iznimnih dugometražnih naslova koji pokazuju veliki talent javnosti već poznatih, ali i nadolazećih filmaša. Vjerujemo kako su to filmovi koji će vas zainteresirati, ove godine imamo za svakoga ponešto – romantične filmove, komedije, ratne filmova, art filmove… a svi oni prenose poruke o promicanju ljudskih prava i tolerancije, put koji slijedi Branka Lustiga”, rekao je Hrvoje Pukšec, voditelj filmskih programa Festivala tolerancije.

Večer je počela odličnim koncertom Soul Beata, nakon filma zabava se nastavila uz DJ Felvera, a voditeljica programa bila je glumica Ecija Ojdanić. Festival su podržali brojni poznati uzvanici, a među njima i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, veleposlanik Izraela Ilan Mor, predstavnici diplomatskog zbora, saborski zastupnici, umjetnici te gradonačelnik Milana Bandić koji je svečano otvorio festival.

Amifiteatar na Bundeku do 4. srpnja postaje kino na otvorenom i pozornica za nastupe bendova te bogati edukativni program uz predstavljanje nevladinih udruga, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Organizator poziva sve da budu odgovorni prema sebi i drugima te nose maske i pridržavaju se preporuka izdanih od strane HZJZ-a.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO:BUGA CVJETANOVIĆ