Novi Zagreb pretvara se u gradski centar kulture

U Kulturnom centru Travno održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt SuKultura te manifestacija Kultura za sve! koja će se održati u srpnju na nekoliko lokacija u novozagrebačkoj četvrti Travno.

Manifestacija Kultura za sve! tijekom srpanjskog vikenda, 10., 11. i 12. 7., na platou Mamutice, u atomskom skloništu Travno i Kulturnom centru Travno predstavit će umjetničke projekte i rezultate radioničkih programa koji su se prethodnih mjeseci provodili u suradnji umjetnika_ca, udruga i organizacija s lokalnom zajednicom Novog Zagreba.

Spomenute lokacije pretvorit će se tako u privremene pozornice za kazališne predstave, ambijentalne instalacije, izvedbene radove i klaunsko-cirkuske izvođačke točke.

Cilj projekta SuKultura jačanje je civilno-javnog partnerstva putem sudioničkog upravljanja u kulturi. Na konferenciji će biti riječi i o samom projektu, važnosti primjene modela sudioničkog upravljanja te predstojećim aktivnostima i programima koji će se realizirati u sklopu projekta.

Nositelj projekta je udruga Domino, a partneri su Centar za kulturu Novi Zagreb, Gong, Grad Zagreb, Kulturni centar Travno i Umjetnička organizacija Eurokaz.

ŽELJKO KRZNARIĆ