PRVI PUTA NAKON POTRESA KRENULE TRAMVAJSKE LINIJE 8 I 14

  • Nakon što su sanirane posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti te uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i naponskoj mreži, ta tramvajska trasa od danas je opet u funkciji.

„Potres nije oštetio tračnice i ležišta, opasnost je prijetila od urušavanja objekata uz tračnice, naročito u centru grada. Nakon tri mjeseca ljudi opet mogu javnim prijevozom stići do svojih odredišta. Nismo htjeli forsirati otvorenje ove i drugih trasa jer je sigurnost na prvom mjestu. Zahvaljujem građanima na razumijevanju“, poručio je gradonačelnik Bandić koji se s direktoricom ZET-a Ljubom Žgela, među prvim  provezao novom uspostavljenom linijom.

Iz ZET-a poručuju da je uspostavom navedenih linija ponovno povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.
Trasa linije 14:  Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe. Podsjećamo kako linija 8 sukladno uobičajenom rasporedu ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo danas.

Podrobnije o trasama i rasporedu vožnje provjerite na internetskoj stranici ZET-a, na početno-krajnjim stajalištima ili pozivom na broj 072 500 400. Stručne službe intenzivno rade na terenu kako bi se plavi tramvaji uskoro vratili i na središnji gradski trg čime će se u potpunosti normalizirati tramvajski promet u Zagrebu.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO:ZAGREB.HR