Dinamo se oglasio o ulaznicama za utakmicu protiv Slaven Belupa

Sukladno odluci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuci za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva, omogućeno je prisustvo gledatelja na nogometnim utakmicama.

Na utakmici 29. kola HT Prve lige GNK Dinamo – NK Slaven Belupo, u srijedu 17. lipnja s početkom u 18:55h bit će dozvoljen ulazak gledateljima.

U nastavku su  važne informacije o ulaznicama i organizaciji utakmice

KAPACITET STADIONA MAKSIMIR

U tijeku je pregled stadiona Maksimir kako bi se utvrdilo njegovo stanje nakon potresa 22.03.2020. godine. Dosadašnjim pregledom utvrđeno je da su tribine zapad, sjever i jug pretrpjele sekundarna oštećenja koja nisu izazvala opasnost od gubitka stabilnosti te se navedene tribine mogu nastaviti koristiti za sportske priredbe na stadionu. Na sjevernoj tribini moguću opasnost predstavljaju elementi staklene stijene na sjevernoj fasadi jer su se uslijed potresa pomakli iz svoje ravnine. Iz tog razloga, radi zaštite gledatelja, bit će građevinskom skelom natkriveni određeni dijelovi površine uz sjevernu fasadu.

S obzirom da tribina istok još nije obuhvaćena ovim pregledom pa nije određen utjecaj potresa na statiku i druge elemente tribine, za utakmicu sa Slaven Belupom za gledatelje će biti otvorene tribine: zapad dolje i gore, sjever dolje i jug, a nakon eventualne popune kapaciteta tribine jug, bit će otvorena tribina sjever gore.

U skladu s propisanim mjerama HZJZ-a koje glase da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne smije prelaziti 1/3 kapaciteta na tribinama, za utakmicu Dinamo – Slaven Belupo za gledatelje će biti otvorene sljedeće tribine:

Zapad dolje – kapacitet 2123 (vlasnika godišnjih ulaznica 2728)

Zapad gore – kapacitet 1444

Sjever dolje – kapacitet 1650 (vlasnika godišnjih ulaznica 1318)

Sjever gore – kapacitet 1503

Jug kapacitet 1310

Prioritet preuzimanja besplatnih ulaznica (pozivnica) za utakmicu Dinamo – Slaven Belupo imat će vlasnici godišnjih ulaznica GNK Dinamo za sezonu 2019/20.

 

Tribine će se za utakmicu Dinamo – Slaven Belupo popunjavati prema redoslijedu preuzimanja besplatnih ulaznica, prioritetno za vlasnike godišnjih ulaznica, a nakon završetka takve procedure bit će u prodaju pušten preostali broj ulaznica.

– Godišnje ulaznice za zapad dolje – jednokratne ulaznice za zapad dolje do popune kapaciteta nakon čega će vlasnici godišnjih za tribinu zapad dolje moći preuzeti ulaznicu za tribinu zapad gore

– Godišnje ulaznice za istok – jednokratne ulaznice za jug (nakon popune kapaciteta – sjever gore)

– Godišnje ulaznice za sjever dolje – jednokratne ulaznice za sjever dolje.

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Na tribinama nije dozvoljeno nositi masku.

ŽELJKO KRZNARIĆ