Kerempuh 27. svibnja otvara svoja vrata izvedbom kultnih  “Gruntovčana”

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane koronavirusom, Satiričko kazalište Kerempuh s veseljem otvara svoja vrata gledateljima u srijedu, 27. svibnja izvedbom svoje nove predstave „Gruntovčani“, koja je na rasporedu još i 28. i 29. svibnja te 2. i 3. lipnja.

Predstava je, u režiji Borisa Svrtana i Rajka Minkovića, premijerno izvedena početkom ožujka, neposredno prije nastupa pandemije, zbog čega je desetak predstojećih rasprodanih izvedbi moralo biti otkazano. Stoga je vijest o ponovnom povratku „Gruntovčana“ na scenu Kerempuha potaknula lavinu oduševljenja nestrpljive publike na društvenim mrežama kazališta.

Popularna i omiljena dramska serija “Gruntovčani” autora Mladena Kerstnera u režiji Kreše Golika uvodila je brojne televizijske gledatelje u živopisan, autentičan i duhovit prikaz društvenoga života i mentaliteta “malog čovjeka” u fiktivnom podravskom selu. U ovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerovog remek-djela – Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga, Greticu i druge – a svi se oni nalaze pred velikim izazovima novoga doba. “Gruntovčani” se svojim humorom dotiču egzistencijalnih problema i ljudskih vrlina i mana oživljavajući pritom svoje likove prepoznatljivim melodioznim kajkavskim dijalektom.

U predstavi igraju: Matija Šakoronja, Mirela Videk Hranjec , Hrvoje Kečkeš, Boris Svrtan, Filip Detelić / Borko Perić, Ivica Zadro, Nina Erak Svrtan, Anita Matić Delić, Luka Petrušić, Ines Bojanić, Maja Posavec, Ornela Vištica, Josip Brakus i Karlo Mlinar.

Svi kazališni programi održavat će se sukladno preporukama Nacionalnog stožera, uz poduzete sve mjere opreza te prilagođeni kapacitet gledališta.

Paralelno s pripremama za ponovni povratak na scenu, „Kerempuh“ privodi kraju drugi ciklus online prikazivanja popularnih predstava na svojem YouTube kanalu i portalu Jutarnjeg lista, a kojeg će u subotu, 23. svibnja zaključiti predstavom „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić Pleština. U predstavi igraju Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.

ŽELJKO KRZNARIĆ