MJERE POMOĆI GRAĐANIMA ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA EPIDEMIJE I POTRESA

Vodeći se prepoznatljivom socijalnom osjetljivošću Grad Zagreb i Zagrebački holding donijeli su niz mjera kojima je cilj olakšati i pojednostaviti svakodnevicu posebice onim sugrađanima čiji su domovi oštećeni u potresu. Uz praktičnu pomoć na terenu, mjere se odnose i na izuzeće od uobičajenih mjesečnih obveza odnosno režijskih troškova.
Pročelnik Gradskog ureda Dinko Bilić izvijestio je da je do danas, od ukupno prijavljenih 23 642 objekta pregledno njih 20 770, od čega je 1067 objekata neuporabljivo (crvena naljepnica), a privremeno je neuporabljivo (žuta naljepnica) njih 4223. Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao takve su oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok se ne vrate u svoje domove, odnosno dok ne budu osposobljeni za stanovanje.
Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban je dodala kako se to odnosi na kompletnu uplatnicu Holdinga, odnosno i na račune Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje i Plinare. Više informacija na stranicama Zagrebačkog holdinga ili 072 500 400 i 0800 8805

ŽELJKO KRZNARIĆ