Treći ZKM-ov Zoom razgovor ‘Strah, otpor, umjetnost’ sutra, 9. svibnja, na facebooku

Treći ZKM-ov Zoom razgovor – ‘Svijet nakon karantene’, ovaj put u suradnji s kinom Kinoteka i na temu ‘Strah, otpor, umjetnost’ – možete pratiti 09. svibnja 2020. na Dan pobjede nad fašizmom na facebook stranici Zagrebačkog kazališta mladih u 18:00 sati.

Dan pobjede jedan je od najvažnijih datuma europske povijesti, i povod za razgovor sugovornicima ZKM-ova Zooma redatelju Jerneju Lorenciju, glumcu Dadi Ćosiću i filmskom kritičaru i voditelju filmskih programa u kinu Kinoteka Mariju Kozini.

U temelje ujedinjene Europe ugrađena je pobjeda nad fašizmom, i od navedenih sugovornika čut ćemo kako ocjenjuju odnos suvremenog hrvatskog i slovenskog društva prema temi fašizma i ekstremizama.

I ZKM-ova hvaljena predstava Eichmann u Jeruzalemukoju je režirao Lorenci, bit će također okosnica njihovog razgovora o ulozi i načinu na koji se temi holokausta pristupa kroz suvremenu umjetnost, posebice kroz kazalište i film. U trenutku kad se holokaust kao iskustvo od nas udaljava, kad je preživjelih svjedoka toga zločina bez presedana sve manje, susrećemo li se opet s velikom opasnošću da se zlo ponovi?

Pratite nas na ZKM-ovoj facebook stranici.