“Stanovnici ovog naselja čekali su gotovo 50 godina na obnovu infrastrukture. Nakon završnih radova na Brestovečkoj počinju radovi i na obnovi pokrajnih ulica. a u okviru kojih će, u dogovoru sa strukom, biti postavljeni uspornici na odgovarajućim mjestima te sva prateća signalizacija na prometnicama”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je sa suradnicima, obišao je Brestovečku cestu u povodu završetka I. faze sanacije kolnika. Naime, na dijelu Brestovečke ceste od kućnog broja 177 do Horvatove ulice, saniran je kolnik u ukupnoj duljini od 630 metara, a ukupne površine 3.800m2.

 
Prema riječima predsjednika MO Staro Brestje Stjepana Horvata, rekonstrukcija ovog dijela Brestovečke protekla je u najboljem redu te je završena u roku unatoč dužoj pauzi zbog pandemije koronavirusa. Stanovnici su zadovoljni da napokon imaju nove kolnike te sigurniji protok premota. Zahvalio je Gradskim službama i podružnicama Zagrebačkog holdinga na trudu. 

Radovi na prvoj fazi trajali su dva mjeseca, utoršeno je gotovo 2.000 tona asfalta, a ukupna vrijednost je oko 2,8 milijuna kuna. Ukupna vrijednost izvanredne rekonstrukcije Brestovečke i pokrajnih ulica iznosi oko 9.7 milijuna kuna, radovi se izvode u tri faze, obuhvaćaju ukupnih 1740m, a izvode ih Zagrebačke ceste. 

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here