S ciljem da publika uživa u kazališnim predstava i kada je kazalište zatvoreno Teatar GAVRAN je odlučio ljubiteljima kulture pustiti online predstavu autora Mire Gavrana Pacijent doktora Freuda.

Kazališnu hit komediju Pacijent doktora Freuda u izvedbi Teatra GAVRAN možete gledati iz vlastitog doma  online   od ove subote 25. 04.2020. u 12:00 sati  i to s titlovima na engleskom jeziku  na   www.cro-kultura.com i na web i društvenim stranicama Teatra GAVRAN.

Posebnost ove internetske premijere je u tome  što će biti dostupne dvije snimke s dvije glumice Ana-Marijom Percaić i Katarinom Baban, koje igraju u Pacijentu doktora Freuda . Ulogu dr. Freuda tumači Peđa Gvozdić dok u ulozi Adolfa Hitlera nastupa Jakov Gavran.  Ova  svojevrsna groteska  tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom 1919.godine u Beču.

Mladi  Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji.

Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti. Ovaj Gavranov tekst do sada je imao 12 premijernih izvedbi diljem svijeta i preveden je na 10 jezika.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.

Za ulogu Adolfa Hitlera Jakov Gavran je dobio Nagradu  ZLATNA MURVA za najboljeg mladog glumca na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu 2011.godine.

 

Autor: Miro Gavran

Glume: Peđa Gvozdić (Sigmund Freud), Jakov Gavran (Adolf Hitler), Ana-Marija Percaić/Katarina Baban (Christine)

Režija: Robert Raponja

Scena i kostimi: Jasmina Pacek

Glazba: Peđa Gvozdić

Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec i Robert Pavlić

Šminka: Ružica Miler i Zdenka Mihelj

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here